Maandbrieven

* September 2016bouwen

 

Hallo mama’s en papa’s,

het schooljaar is opnieuw van start gegaan. We hebben allemaal heel veel zin om opnieuw uit al onze leerlingen het allerbeste naar boven te halen. We zijn vandaag met frisse moed en bakken energie aan de eerste volledige schoolweek in onze pop-up school begonnen.

Niet alleen onze kleuters, maar ook onze juffen zie het daar blijkbaar goed zitten. Onze kleuters zijn stuk voor stuk goed gestart. Hier en daar nog wat traantjes, maar dit duurt niet lang. Dus beste ouders wees gerust, jullie kleine spruiten stellen het daar goed in “Lozerschooltje”.

Een vast item in de komende maandbrieven zal een verslagje zijn van op de bouwwerf in Lozer. Tot nu toe zit alles nog op schema. In de eetzaal is de propere en vuile keuken gemetst en staat alles klaar om elektriciteit, water en chauffage te leggen. Binnenkort zal ook de nieuwe afsluiting geplaatst worden. Na het plaatsen van de afsluiting zal er gestart worden met de aanleg van de nieuwe speelplaats.

Volgende week woensdag gaan we samen met de kleuters ons jaarthema “steen voor steen” opstarten. Dan krijgen onze kleuters de foto’s van de bouwwerf te zien. Op deze manier kunnen ze ook eens zie wat er reeds allemaal in de vakantie gebeurde. Daarna gaan ze met z’n allen de bouwwerf bezoeken. Onze projectleider is op de hoogte van onze komst en zal er voor zorgen dat we alles vanop een veilige afstand kunnen volgen. De foto’s van dit gebeuren zullen jullie terug vinden op onze website. www.vkslozer.be

 

* Oktober 2016

 

Hallo mama’s en papa’s,

in de loop van de maand september is er niet veel vooruitgang geweest is aan de bouwwerken. Maar na een  paar boze telefoontjes schieten de werken nu toch goed op. (eindelijk!!!!) Frederik (de papa van Anna en Julia) steunt en helpt ons goed. Hij volgt de werken heel goed op en geeft hier en daar wat tips. Katty (mama van Ides) zorgt ervoor dat alles veilig verloopt.

Maar…. de verloren tijd kunnen we natuurlijk niet meer inhalen. Vandaar dat we voor de veiligheid van de kleuters genoodzaakt zijn om een beetje langer in het zaaltje te vertoeven. We zullen er blijven tot aan de Kerstvakantie. Deze namiddag kunnen de kleuters genieten van de foto’s vanop de bouwwerf. Heel binnenkort gaan we nog eens op werfbezoek. (afhankelijk van het weertje). Zo kunnen onze kleine kapoenen de werken opvolgen. En  … ze zullen hun boze snoeten opzetten. Ik durf wedden dat de bouwmannen nu wel zullen verder werken als ze die boze gezichtjes zien. 🙂

 

* November 2016

 

Hallo mama’s en papa’s,

Onze verbouwingen schieten nu goed op. Een groot deel van de speelplaats is reeds klaar. Terwijl de werkmannen gestart zijn met de grondwerken voor de nieuwe toiletten kunnen we ook weer zelf wat taakjes opknappen. Komende zaterdag 29/10  en maandag 31/10 gaan we zelf aan de slag.

  • In de eetzaal gaat er een gyproc plafond gelegd worden.
  • Het kippenpark en het deeltje van de speeltuin mag

weer netjes gemaakt worden. (stenen uitrapen en

nieuwe aarde aanvoeren) Rubberen tegels terug leggen.

En de trein mag weer komen.

  •  Ook nog wat zand tussen de klinkers vegen.

Dit is een groot programma.  Vandaar mijn volgende vraag : zou ik hier mogen rekenen op jullie hulp. Vele handen maken het werk een beetje lichter hé.

We starten zaterdag en maandag  om 8u30. Willen jullie een seintje (Sms’je 0475/219542, telefoontje, mailtje) geven als jullie een handje kunnen komen toesteken.  Merciekes.

Herinnering koekjesverkoop

Hier en daar hoor ik dat er mensen een wedstrijdje hebben ingelast. Om ter meer koekjes verkopen in de familie, werk,…. Leuk hé. Niet alleen onze kinderen vinden wedstrijdjes leuk maar ook onze mama’s en papa’s. Door de vertraging van de werken kunnen jullie de koekjes afhalen in de parochiezaal en niet op school zoals jullie in onze brief hebben kunnen lezen.

Veiligheid aan onze pop-up school :

Zone dertig aan de school. Matig jullie snelheid en draag vooral jullie gordel. Let op,  de politie voert controles uit!! Wanneer jullie een beetje te laat naar school komen. Willen jullie dan zo vriendelijk zijn om het hekken opnieuw te sluiten. Dank.

Sportdag :

Op vrijdag 18 november kunnen we geen gebruik maken van de parochiezaal. We kunnen terecht in de mastbloem in Kruishoutem voor een sportdag. Mogen we vragen om jullie kleine kapoenen rechtstreeks naar de Mastbloem te brengen en af te halen. De opvang ‘s morgens en ’s avonds gaat door in de mastbloem.

Oproep !

Zoals jullie weten moeten wij onze klasjes leegmaken op vrijdagavond en terug zetten op maandagmorgen. Op vrijdag starten wij om 15u15 met de verhuis en op maandag starten we om 07u30 met het terugzetten van de klasjes. Alle hulp is welkom. J We willen alvast een grote dank u wel zeggen aan allen die reeds een handje komen toe steken zijn.

Belangrijke data  november 2016 :

29 oktober 2016  tot en met 6 november : Herfstvakantie

29 oktober 2016 : Start herfstvakantie en klusjes dag op school

31 oktober 2016 : klusjes dag op school

9 november 2016 : Laatste dag indienen van de bestellingen van de koekjes

18 november 2016 : Sportdag in “de mastbloem”

23 November 2016 : pedagogische studiedag

25 november 2016 : Afhalen koekjes in de parochiezaal !!!!

26 november 2016 : koekjesverkoop “deur aan deur”

Met vriendelijke groeten de kleuterjuffen.

 

 

* December 2016

 

Hallo mama’s en papa’s,

Het eerste trimester loopt op z’n einde. Hoog tijd dus om afscheid te nemen van onze pop-up school. Zoals jullie al vernomen hebben op het ouderfeest zijn jullie terug welkom op onze gedeeltelijk vernieuwde school. Jullie kunnen onze school bereiken via het speelpleintje. Langs de Lozerstraat kunnen jullie de school niet binnen.

Hou er ook rekening mee dat het ’s morgens en ’s avonds tamelijk donker is op de paadjes van het speelplein en de nieuwe speelplaats. Er is nog geen buitenverlichting op school. Onze veiligheidscoördinator is deze week nog langs geweest om alle pijnpunten die er nog zijn op te lijsten zodat onze kleuters veilig kunnen terug keren. In de kerstvakantie doen we er alles aan om het piekfijn in orde te hebben. We willen onze kleuters dan ook in een veilige omgeving verwelkomen. Tot dan !

 

Kerstdrink

Vrijdag 23 december 2016 om 15 u kunnen jullie genieten van een glaasje glühwein, een warme chocomelk en een koekje. We klinken op een fantastisch eindejaar.

 

Veiligheid aan onze vernieuwde school :

Matig jullie snelheid en draag vooral jullie gordel. Parkeer ook juist. Let op,  de politie voert controles uit!!

Willen jullie steeds het bouwhekken sluiten bij het binnenkomen en het verlaten van de school?

 

Kalender tweede trimester :

 

Drie koningen vrijdag 6 Januari 2017
Terug naar onze school Maandag 9 januari 2017
Technopolis in Ouwegem  (alle kleuters)13u30 – 14u30 Dinsdag  10 januari 2017
Nieuwjaarsreceptie Kleuters Vrijdag 13 januari 2017
Kennismakingmoment VBS Huise en VBS Ouwegem van 16u tot 18 u Vrijdag 27 januari 2017
Lokale vrije dag Vrijdag 3 februari 2017
Dikke truiendag Vrijdag 17 februari 2017
Oudercontact  2K Maandag 20 februari 2017
Oudercontact  P – 1K- 3K Dinsdag 21 februari 2017
Koffie stop Vrijdag 10 maart 2017
Bloemenfeest Zondag 19 maart 2017Hou zeker deze datum al vrij. We maken er een gezellig lentefeest van.
Ouderinfoavond overgang 3k naar eerste leerjaar in de Vrije Basisschool te Ouwegem Maandag 27 maart 2016 om 19u30
Paasvakantie Van maandag 3 april 2017 t/e/m maandag 17 april 2017

 

Met vriendelijke groeten de kleuterjuffen.

 

 

* Februari 2017

 

Hallo mama’s en papa’s,

Ondertussen is het nieuwe jaar al een tijdje gestart en hebben jullie ook al gemerkt dat de bouwwerken wat stilliggen. Met het vriesweer van vorige week werd er niet gewerkt. Maar… morgen J (hopelijk) zal er weer verder gewerkt worden aan het sanitair blok. Wie met vragen of opmerkingen zit rond de bouwwerken (veiligheid, verloop,…) kan steeds terecht bij juf Veronique. Vanaf volgende week woensdag worden de nieuwe ramen en deuren geplaatst in de eetzaal. Voor deze werken moeten we een aantal afspraken maken. Mogen wij jullie vragen om deze afspraken te respecteren voor de veiligheid van onze kinderen.

 

Woensdag 1 februari 2017 Donderdag 2 februari 2017 Vrijdag  3 februari 2017
Opvang ‘s morgens : ingang via speelplein en poortje achteraan de school. Opvang ’s morgens : ingang school via voorkant school Lokale vrije dag.
Kinderen afhalen ’s middags :

Via voorkant school

Om veiligheidsredenen gaan wij de volledige dag naar de binnenspeeltuin. (info zie hieronder)
Kinderen afhalen op woensdagnamiddag : via voorkant school. Kinderen afhalen om 16 u en avondopvang : via voorkant school

 

Vanaf maandag  6 februari 2017 kunnen jullie onze kapoenen terug brengen en afhalen op school via het poortje aan de achterkant van de school. Sorry voor dit ongemak en dank voor jullie begrip.

 

 

Speel en pret dag

Op donderdag 2 februari 2017 gaan we met z’n allen spelen in de binnenspeeltuin in Deinze

Een groep van 20 kleuters vertrekt om  8u30 stipt aan de kerk met de belbus richting Deinze. Tot aan het station. Samen met juf Marleen en juf Leentje stappen ze naar de speeltuin.

Om de andere kleuters naar de speeltuin te brengen zijn we nog op zoek naar 5 auto’s.

We nemen allen onze picknick (boterhammen, koekje, fruit en zeker voldoende drinken) mee. Voor de kleinsten onder ons is wat reserve kledij geen overbodige luxe.

Om 15 u 30 nemen een groep kleuters terug de belbus aan het station richting lozerschool. Om onze kleuters terug te brengen zijn we ook op zoek naar 5 auto’s.

Wie zich geroepen voelt om ons te brengen of te halen geef een seintje aan één van de juffen.  Alvast een dikke mercie. Voor deze uitstap rekenen we €5 bij op de rekening van februari.

 

Veiligheid aan onze vernieuwde school :

Matig jullie snelheid en draag vooral jullie gordel. Parkeer ook juist. Let op,  de politie voert controles uit!!

Willen jullie steeds het bouwhekken sluiten bij het binnenkomen en het verlaten van de school !

We zorgen ervoor dat het poortje er heel binnenkort hangt.

 

Op tijd op school :

Mogen we jullie vragen om de kleine spruiten tijdig naar school te brengen. In het onthaal besteden onze juffen heel veel aandacht aan afspraakjes, kalenders, rituelen, dagindeling…

Dit is belangrijk voor de ontwikkeling van onze kleuters. Graag hebben we dat iedereen hier optimaal kan genieten van het aanbod. Vermijd dus binnendruppelen na 8u30. Dank.

 

Met vriendelijke groeten

De kleuterjuffen

 

 

* Maart 2017

 

Hallo mama’s en papa’s,

De krokusvakantie staat voor de deur dus hoogtijd voor wat nieuwe info in verband met de verbouwing van Lozerschool.

De werkmannen zijn druk in de weer om de toiletten en het nieuwe bureau klaar te krijgen. De elektriciteit en waterleidingen liggen klaar. De chape en pleisterwerken zijn klaar. Morgen en volgende week maandag plaatsen ze een nieuwe vloer. In de week van 20 maart zullen de ramen en deuren geplaatst worden. In het weekend van 25 maart hebben we dan ook heel wat werk op te knappen. De twee klaslokalen moeten volledig leeg gemaakt worden. Vele materialen moeten naar de parochiezaal gebracht worden. De spullen van juf Veronique moeten naar het nieuwe bureau gebracht worden. Het plafond in de klas van juf Sofie moet voorzichtig uitgenomen worden.

Ook het kippenpark mag terug aangelegd worden. Zodat tegen het begin van de lente onze kipjes terug naar hun oude verblijf kunnen komen. Veel werk dus.

Wie zich  geroepen voelt om zaterdag 25 maart te komen mee helpen geef gerust een seintje. Vele handen maken het werk wat lichter voor ons allemaal. Dank

 

Bloemenfeest:

In de boekentas van jullie kleuter zitten twee bestelbonnen voor onze bloemen. Wie graag bloemen wil bestellen kan deze bestelbonnen terug bezorgen aan de school. Wie nog extra bestelbonnen wil krijgen vraag deze gerust aan de juffen. Bestellingen kunnen ook via mail.

De opbrengst van deze activiteit zullen we gebruiken voor het inrichten van onze vernieuwde kleuterklassen. Alvast bedankt voor jullie steun.

 

Batterijenactie :

We doen een oproep om zoveel mogelijk lege batterijen te verzamelen. Dit tot en met 13 maart. Dan komen ze onze tonnen ophalen. We kunnen met deze lege baterijen dubbele punten verzamelen. Deze kunnen we dan gebruiken om didactisch materiaal aan te kopen voor onze kapoenen.

 

Circusvoorstelling :

De voorbije weken hebben onze sloebers veel kunnen leren over het circus. Deze namiddag was er zelfs een circusvoorstelling op onze school gebracht door onze kleuters. Leuk… maar daardoor ook tijd dat we eens op bezoek kunnen gaan naar een echt circus. Circus  Pepino komt naar Kruishoutem. Op donderdag 30 maart kunnen we een circusvoorstelling bijwonen. Voor deze uitstap zal er €5 euro op de rekening van maart komen. We gaan van deze gelegenheid gebruik maken om ook onze winnaars van onze koekjesactie in de bloemetjes te zetten.  De winnaars mogen mee naar het circus.

We vertrekken om 13u30 aan school en rijden dan samen naar Kruishoutem.

De gelukkigen die mee mogen zijn : Vandeputte Annick – Vandevelde Larissa – Vandevelde Davinia – Joanne Ghijs – Fonteyne Elien.

Proficiat aan onze winnaars en dank voor jullie inzet.

 

Met vriendelijke groeten

De kleuterjuffen

 

 

Reageren is niet mogelijk